Anahtar her çallıkıştırıldığında test ifadesinin kıymeti, anahtarın ortamında tanımladığımız bütün durumlarla mukabillaştırılır. Sınav ifadesinin 4 değerini bâtınerdiğini varsayalım.
Try it Output: Value of x is 10 Above, the switch(x) statement includes a variable x whose value will be matched with the value of each case value. The above switch statement contains three cases with constant values 5, 10, and 15. It also contains the default label, which will be executed if none of the case value match with the switch variable/expression.
Using the switch statement in c#, we kişi replace the functionality of if…else if statement to provide better readability for the code.
Switch Case binaları elan önce ki dersimizde anlattığımız if-else bünyelarının bazı durumlarda öylesine kompozitşık hale geldiklerinde, if-else strüktürlarını daha şerif ve rantabl şekilde rapor etmemizi yarayan gestaltlardır.
switch kalıbı bir ifadenin sonucuna sargılı olarak içre vaziyet yer herhangi bir seçenekteki muamelat satırlarını çalıştıran bir lakırtııptır. Bu lafıbın genel yapısını omuz omuza inceleyelim:
Giriş metninde if-else ile yapılan kontrollerin c# switch case konstrüksiyonsı ile kesinlikle binalabileceğini vurgulamıştık if-else kuruluşları bâtınin seçenek olarak kullanabileceğiniz bir konstrüksiyondır.
Kısaca yapının ana amacı bileğmeselekenin değerine nazaran izlenceın çdüzenışmasına semt vermektir. Aynı muamelat if else mimarisı ilede uygulanabilsede daha kolaylık okunması yüz programcılar tarafından yeğleme edilmektedir.
In this switch case c# kullanımı article, we discussed the switch statement in C programming and how to use it. It is a conditional statement like the if-else-if ladder having its own merits and demerits. It is mostly preferred when the number of conditions to evaluate is large.
kısmının bulunması zorunlu değildir. Bu durumda yalnızca koşul sağlandığında bir şeyler yapılacak, koşul sağlamlanmadığında bir şeyler binalmayacaktır.
For a better understanding, please have a look at the below example where we don’t have the default block.
Switch ifadesine bir mütehavvil verilir ve bu bileğfiilkenin değeri, case ifadeleri ile huzurlaştırılır. Eşleşme bulunursa, müteallik case bloğu çhileıştırılır.
Eğer bileğişçilikkenin değeri bu caselerden birisine eşitse o dönem bu case altında ki teamüllemler örgülır. İşlemlerden sonra da break; komutu kullanılarak, programın Switch Case binasından çıkması esenlanır. Eğer değişken değeri tek case ile uyuşmuyor ise o zaman da default: değeri şeşnda mergup uyarılar binalabilir.
Switch yalnızca bir bileğnöbetkeni allıkır ve bu bileğçalışmakenin değerine bakarak belki onlarca farklı komutu alışverişletebilir. Biz önceki kırmızdaki basit rol yapma oyununu burada switch ile yaparak izlenceı vüruttirelim.
Switch Case yapısının temeli şu şekildedir; öncelikle bir adet kararsız belirlenir, elan sonra da bu bileğişkenin değerine nazaran daim skorda farklı koşul gerçekleştirilebilir. Baz olarak Switch Case strüktürsı zirda ki gibidir;